top of page
  • Kühtreiber Ádám

Érintés nélküli technológia és a felhő a szállodaiparban

Frissítve: 2020. nov. 10.


A Cloud-technológia megváltoztathatja azt, ahogy a szállodák, üdülőhelyek és vendéglátóhelyek működnek. A siker döntő tényezője az, hogy a vendég egyszerűen hozzáférhet mindahhoz - saját személyes eszközeivel -, amit szállodából elérni kíván, még mielőtt megérkezne oda. Az alapvető mobil alapú technológia lehetővé teszi számukra a szobafoglalást, az érkezési idő beállítását, a szoba upgrade-et, a szolgáltatások hozzáadását és még sok minden mást, anélkül, hogy szükségszerűen kapcsolatba kellene lépniük a személyzettel.


A felhőalapú PMS-en keresztül biztosított, érintés nélküli megoldásokra való felhívás jelenleg az iparág prioritása. A távolság fenntartásának és az érintkezés korlátozásának korszakában ez nem csak kényelmi indok. Hogyan teszik ezt felhőalapú megoldások egyszerűbbé, mint a régi lokális megoldások?


Íme néhány részlet:Érintésmentes technológia a szállodákban


A vendégek és a személyzet közötti kapcsolat korlátozása meghatározó jellemzővé vált az új évtized során. A vendégek új generációja, akik a mobil eszközökön keresztül nagyobb élményt kívánnak élvezni tapasztalataik felett, már egy ideje fennáll.2020 eleje óta azonban az egészségügyi előírások olyan önvezérelt folyamatok szükségességét hangsúlyozták, amelyek lehetővé teszik a webes és mobil alapú bejelentkezéseket, kiegészítőket, frissítéseket, kijelentkezéseket és egyéb szolgáltatásokat mobilon eszközökön keresztül, amelyeknek kevés vagy semmilyen közvetlen kapcsolatuk sincs a szálloda személyzetével.


Ezt a funkcionalitást nehéz egyszerűen, könnyedén, és rövid időn belül telepíteni, ha ezek a helyek egy helyi adatbázishoz kötve el vannak szigetelve. Mert egy lokális PMS rendszer valójában ez – egy elszigetelt rendszer. Felhő alapú infrastruktúrára van szükség annak érdekében, hogy minden helyszínen olyan környezet legyen, amely lehetővé teszi a vendégek és a dolgozók számára, hogy a funkcionalitásokkal egyidejűleg biztonságban is érezhesse magát.Kerülje el a szó szerinti kapcsolatot a fizetési szakaszbanA fizetési technológia is gyors ütemben fejlődik, ami előnyösebb és keresett olyan korszakban, amikor a felületek megérintésének minimálisnak (vagy teljesen kerülendőnek) kell lennie. Ez azt jelenti, hogy ellenőrizni kell, hogy a fizetési folyamatot valóban egy méretezhető és adaptív platform támogatja, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy mobil eszközükön távolról fizessenek a webalapú alkalmazásokban, mobil alapú fizetési módokon (Apple Pay, Google Pay stb.), vagy személyesen az EMV technológián keresztül (például „pin & chip” hitelkártyák révén a kapcsolat csökkentése érdekében).


A felhőalapú technológia, amely sokféle tulajdonságon keresztül koherensebb és befogadóbb módon támogatja az ilyen típusú fizetéseket, új dimenzióval bővíti a vendégélményt. Ez egyben a valós fizikai követelmények teljesítéséhez is hozzájárul, így a fizetések egyszerűek és stresszmentesek.


Az alkalmazottak felhatalmazása munkakörük újra definiálására


A vendégfoglalásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos érintés nélküli megoldásokkal kapcsolatban a szállodai dolgozóknak ugyanazokra a dolgokra van szükségük, amelyekre a vendégek vágynak - az egyszerűségre, a könnyűségre és a távolságtartásra. A felhőn keresztül engedélyezett érintésmentes technológia nagyobb rugalmasságot jelent a szállodai operatív csapatok munkája közben. A recepción felgyorsul a vendégek be- és kijelentkezése, a kulcsok kiadása, és az ezzel nyert időt a vendégélmény fokozására fordíthatják a dolgozók. Lehetőség nyílhat gyakoribb karbantartási ellenőrzésekre és a költségek optimalizálásra.A felhőalapú szálloda PMS platformja lehetővé teszi ennek a funkcionalitásnak az egyszerű és gyors alkalmazását minden helyszínen. Biztosítja a szállodacsapatok számára, hogy újra definiálják, mit jelent a nagyszerű szolgáltatás egy új korszakban, és ezáltal a személyzet sokkal hatékonyabban járulhat hozzá a vendégélményhez. Élvezetesebbé, konstruktívabbá, proaktívabbá teszi a munkát és az interakciót. Azt is jelentheti, hogy a vendégszobákon túl átgondolhatják milyen külön tereket teremtsenek a vendégek számára, hogy dolgozhassanak, vacsorázhassanak, olvashassanak, gondolkodjanak és lehessenek anélkül, hogy bárhol is a távolságtartásra kelljen gondolniuk.


Miért számít a felhő a szállodaipar szempontjából?


Ez a korszak megtanította nekünk, hogy a rugalmasság, amely lehetővé teszi a gyors és hatékony innovációt, megteremtheti a siker alapját. Az érintés nélküli megoldásokkal megtarthatjuk a személyzet és a vendégek közötti távolságot, elkerülhetjük a felületek szó szerinti érintését, és átgondolhatjuk mely egyéb folyamataink kerülhetnek optimalizálásra, miközben a mobil-, és felhő-technológiával a hosszabb távú jövőnek dolgozunk.


A szállodáknak, üdülőhelyeknek és vendéglátóhelyeknek gyorsabban kell reagálniuk, mint eddig. Az innováció szempontjából a felhő fontos - sőt alapvető fontosságú - a radikális változások korszakában.

További információkért az Infor HMS szállodai megoldásról és arról, hogy miként támogatja az érintés nélküli folyamatokat és más alapvető műveleteket, kattintson ide.


A szerzőről:


Kühtreiber Ádám több mint 10 éve kezdte karrierjét a szállodaiparban. Többek között a Continental Hotel Budapest pre-opening Revenue Managere volt, később pedig a szállodát sikeresen vezette be a budapesti piacra. Majd 3 év után kiköltözött Bécsbe ahol először Head of Revenue Managerként az Austria Trend Hotels 32 szállodás portfolióját vezette, majd később a császárváros egyik legnagyobb és leghíresebb szállodában – a 458 szobás InterContinentalban volt Revenue Igazgató. 2018 óta pedig az Infor Hospitality Senior Account Managere Ausztriában és Kelet-Közép Európában. Az Infor egy globális cloud-szoftvergyártó cég, több mint 90.000 ügyféllel világszerte, a szállodai szektorban a piacvezető szoftvereiket olyan láncok használják, mint a Kempinski, Accor Hotels, Mandarin Oriental vagy éppen a Marriott.Ha szeretnéd, hogy a postafiókodban landoljanak bejegyzéseink, iratkozz fel itt!

1 267 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page