• Pakuts Tamás

Matilda Hotel - barátságos és családias oázis ZákintoszonA Matilda Hotelt azért is választottuk, mert tudtuk, hogy amolyan olaszos, agroturizmo jellege lesz egy 4-csillagos szálloda szolgáltatásaival ötvözve, csendes, különlegesen szép környezetben, távol a tömegtől, mégis a sziget legjobb és legkülönlegesebb strandjainak közelében, mint a Port Zorro vagy a Daphni Beach.Számos szállodával, apartmannal vettük fel a kapcsolatot, ez azonban, ahogy korábbi bejegyzésünkben is jeleztük, elég egyoldalú volt, azaz mi írtunk (emailt), ők pedig nem is válaszoltak. Ebből a mezőnyből kitűnt a Matilda Hotel is azzal, hogy rögtön válaszolt, versenyképes ajánlatot adott és minden segítséget felajánlott az eljutáshoz és a tartózkodáshoz.


A Matilda lényegében összes szobája olajfás ligetekre és a tengerre néz, balkonnal rendelkezik, ahol kényelmesen lehet élvezni a tenger morajlását és a csendet.


Azért is esett a Matildára a választásunk, mivel az remek helyen, mindössze 200 méterre volt az egyik még turisták által nem használt strandtól (Vourderi), ugyanakkor gyönyörű saját medencékkel és buja kerttel is rendelkezik. A szálloda a teknősök védelmét szolgáló nemzeti park (Caretta-Caretta) területén fekszik.
A Matilda 50 szobája közül bármelyik még hosszabb tartózkodásra is, a szóló utazónak, pároknak is alkalmasak, mivel méretük miatt nem érzed magad szűkösen. A fürdőszoba praktikus, a légkondicionálás remekül működik és elég internet is van. Van TV is az apartmanokban néhány nemzetközi csatornával és persze számtalan helyivel, de mi inkább a strandot választottuk a tévézés helyett.


Aki kirándulni is szeret, annak is alkalmas bázisnak, a szálloda előtt ingyenes a parkolás, ha autót bérelnél, amihez mi rugalmasságuk és megbízhatóságuk miatt a MotorClub-ot választottuk.


A Matilda bőséges büfé reggelit kínál, amit jelenleg a barátságos személyzet segítségével tudsz igénybe venni, az étteremből is remek kilátás nyílik a medencékre, a gyönyörűen ápolt kertre és a tengerre is, ahogy a teraszbárból is. Akinek nincs kedve a környező strandok bárjait és éttermeit felkeresni, annak sem kell csalódnia, mert kedvező áron választhat az étlapról vagy veheti igénybe a büfé jellegű félpanziót is, amely összeállításakor az egészségtudatosság fontos szempont volt. A görög mellett a teljes mediterrán konyha kínálata megtalálható a büféasztalokon.
Tartózkodásunk alatt végig éreztük a szálloda tulajdonosainak és vezetőinek vendégszeretetét, kedvességét, de ez minden munkatársukról is elmondható. A recepción számos olyan hasznos tippet kaptunk, ami valódi élménnyé tette a Matilda utáni napjainkat is.A tartózkodásunkat a Matilda Hotelben 94%-ra értékeltük és bátran, szívből ajánljuk bárkinek!


3 736 megtekintés0 hozzászólás