top of page

Miért jó befektetés az online piackutatás a szállodáknak?

Frissítve: 2020. nov. 10.


Miért jött el pont most az ideje annak, hogy a szállodák az online piackutatásba invesztáljanak?


Mik a félelmei és elvárásai a Covid-19 első hulláma után az utazóknak és hogyan változnak ezek a félelmek? Hogyan azonosítsák be a szállodák az új célközönségüket és hogyan szólítsák meg őket mind a belföldi utazók és a külföldi küldőpiacok esetében?A Bakamo kvalitatív social listening kutatásai segítenek meghallani a fogyasztók valódi hangját és képesek nyomon követni igényeik változását egy folyamatosan változó környezetben. 15 év nemzetközi szállodaipari tapasztalat után váltottam az online piackutatás területére.


A szállodaipar nem kutat, illetve másképpen kutat! Számokat elemez annak ellenére, hogy emberekkel dolgozik. Talán annyira közel állnak a vendégekhez nap mint nap, hogy nem terjedtek el azok a piackutatási módszerek mint a nagy multiknál. A legtöbb turisztikai szektorban csak nagyon mérsékelten van jelen a CI-Consumer Intelligence felhasználásának kultúrája.


A jelenlegi megváltozott és folyamatosan változásban lévő környezethez csak új módszerek alkalmazásával és új stratégiával lehet sikeresen alkalmazkodni. Ehhez nyújt segítséget a Bakamo és a szükség alapú szegmentáció lehetősége az online térben. Az embereket csak az emberek érthetik meg!A nyitott web-felületekről összegyűjtött információk (természetesen GDPR-kompatibilis adatokat) és az autentikus hangok elemzését a Bakamo egy globális, több mint 200 főből álló nemzetközi kutatócsapat segítségével végzi. A specialistákon túl a Bakamo alapítója, CEO-ja és szellemi atyja, Fazekas Dániel, valamint az elnöke, Dan Foreman, aki korábban az ESOMAR elnöke volt, állnak a cég mögött. Mindketten elismert szakemberek a kvalitatív piackutatási területén.


Az eddigi kutatásaink alapján a fogyasztó célcsoportok 3 igény alapú csoportba oszthatóak. Itt leginkább az utazási vágyakat és félelmeket elemeztük az utazók döntéshozatala mögött. Ezeket minden piac és küldőpiac esetében definiálni tudjunk, mely eszközökkel segítséget nyújthatunk a szállodáknak, hogy hogyan szólítsák meg a megváltozott igényekkel és elvárásokkal bíró potenciális célközönségüket.Amennyire kihívásokkal teli ez az időszak, annyi lehetőséget is rejt a lapok újraosztása.

A szerzőről:


Moór Katalin


Turisztikai és szállodaipari szakember, 15 év nemzetközi tapasztalattal az Értékesítés, PR, Marketing, Revenue Management és Business Development területén. Átfogó nemzetközi ismereteket gyűjtött Magyarországon, Máltán és Svájcban, valamint mindhárom desztináció fő küldőpiacain. Több nemzetközi szállodaláncnál kamatoztatta tudását lokális és regionális management pozíciókban (Kempinksi Hotels, Starwood Hotels, Dorint Hotels és Library Hotel Collection) mielőtt váltott a kvalitatív piackutatás területére.Ha szeretnéd, hogy a postafiókodban landoljanak bejegyzéseink, iratkozz fel itt!

2 213 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page