top of page
  • Pakuts Tamás

Már Győrben is megcsalhatod a kedvenc berlini döneresed

Frissítve: 2021. jan. 5.


A győri Pasa Kebab egy átlagos csütörtök délután (2020. június 4.) olyan kellemes meglepetést tudott okozni az éhes utazónak, hogy ezért úgy gondoltuk, hogy bizony a gyorséttermek is megérdemlik a figyelmet és az értékelést.


A Pasa Kebab a győri belvárosban, a Baross Gábor (sétáló) utcában található meg, a Városháza, a Vasútállomás és a Hotel Rába közelében. Az utcai terasz minden asztala diákokkal, egyetemistákkal, családokkal és üzletemberekkel volt tele, de a gyorsétteremben bent is több vendég fogyasztott.


A menük, a kínálat egyszerű és áttekinthető, de bőséges, közepes magyar gyorséttermi árszinten, így a Lajtán túlról érkezőknek pláne különösen kedvező árfekvésben.


Szimpatikus volt, ahogy a kínálat olvasása közben az eladó megszólított és elmagyarázta, hogy a pulton látható kis tepsikben lévő tésztákból percek alatt a kemencében frissen sütött pitából lehet az én kebab-menüm, ha azt választanám. Azt választottam. Egy csibészes, de kedves mosoly és a vevő felismerése, szándékának ismerete maga a befolyásolás művészete.


És ez tényleg nem egy tucat döner kebab lett...


Ezért az ételért megérte néhány percet várni, a csipogónak köszönhetően nem kellett a pultban fixírozni a személyzetet, hanem a megfelelően hűtött bubis vízbe addig a teraszon már bele is kortyolhattam. És a figyelem, amire egy gyorsétteremben nem is számítasz: ahogy a víznél is megkérdezték, hogy hideg vagy szobahőmérsékletű legyen, úgy a döner kebabnál is, hogy legyen-e benne hagyma, illetve milyen szósz vagy szószok. Az extrawurstos vendég kérése sem jelentett problémát, hogy vegyesen szerettem volna borjúból és csirkéből, mert sejtettem, hogy mindkettő remek lesz, ahogy az is megoldható volt, hogy a szószokból annyi kerüljön a pitába, hogy az ne ázzon át és könyökig ne tocsogjon az emberfia zsírban és szószban.


A tálalás nincs agyon bonyolítva, a tálca tiszta, a tálcavédő papír a Pasa Kebab imázsát tükrözi, egyszerű, mégis elegáns, a döner zseb is hasonlóan jó és praktikus, a krumpli pedig a tálcavédőn jól megfér.


Az egyetlen negatívuma a helynek, hogy bankkártyával sajnos jelenleg nem lehet fizetni, hanem csak készpénzzel.


A döner kebab annyira jó itt Győrben a Pasa Kebabnál, hogy az eddig etalonnak tartott berlini, wittenbergplatzi döneresemet rendszeresen itt fogom megcsalni.
A szerzőről:


Pakuts Tamás lassan 35 éve vesz részt aktívan a légiközlekedésben és a turizmusban, közel 20 éve pedig a szállodaiparban és a vendéglátásban is.


Vezetőként és tanácsadóként is több légitársaság működésére volt rálátása, ahogy szállodákéra, szállodaláncokéra és hajós társaságokéra is, ezek operatív működtetésében, válságkezelésében, fejlesztésében is sikeresen szerepet vállalva.


Jelenleg a világ számos országában van jelen kollégáival szakértőként, tanácsadóként, trénerként a szállodaiparban és a légiközlekedésben is, kollégáival számos új, nemzetközileg is figyelemre méltó projekt fejlesztésén munkálkodnak.

Ha szeretnéd, hogy a postafiókodban landoljanak bejegyzéseink, iratkozz fel itt!

1 145 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page