top of page
  • Pakuts Tamás

Romantika - rejtett titkok Ráckevén: sütemények, fagylaltkelyhek

Frissítve: 2021. jan. 5.


A ráckevei Romantika cukrászda lehetne bárhol a világban, kisvárosban, világvárosban vagy falun - biztosak vagyunk benne, hogy ugyanazt a jó, megbízható minőséget kapnánk.


Méltatlanul talán kicsit eldugva, a jelenleg éppen elsorvadó, bezárt Savoyai-kastély mögött, a családi házak között található a nyolcvanas-kilencvenes évek retró hangulatával, bőséges sütemény- és fagylaltválasztékkal a Romantika cukrászda.Az autóval érkezők könnyen parkolhatnak az egység előtt, aki HÉV-vel jön és a várost szeretné felfedezni, szintén könnyen útba ejtheti. Ráckeve méltatlanul kiesik a hazai és a külföldi turisták fókuszából, annak ellenére is, hogy élményekben, látványban és kulináris kalandokban is lehet itt bővelkedni.A cukrászda szombat délután (2020.június 5.) teljes teltházzal üzemelt és elvitelre és fagylaltért is sokan álltak sorba, ami jó jelnek tűnt. Ezért elnőzőbbek voltunk a kissé hosszas kiszolgálási illetve elkészítési időért, de megértettük: a jó munkához és a szép látványhoz idő kell. A remek ízek és a kitűnő minőség pedig mindent feledtettek.
Ráadásul fagylaltkelyhekből is komoly volt a kínálat, így nem volt egyszerű a döntés. Végül a szezonális kínálatokkal éltünk: Romantika fagylaltkehely - 3 gombóc fagylalt, mi fügét, málnás étcsokoládét és rebarbarás epret választottunk, erre kaptunk friss habzsákból nyomott tejszínhabot és szemet gyönyörködtetően elrendezve friss gyümölcsöket.


Az epres sütemény a világ legegyszerűbb és legnagyszerűbbje lehet, az is volt: könnyű, friss piskótán tejszínhab és gyönyörűen felhalmozott, gondosan válogatott eper. Egy gombóc pirított mandula fagylalttal kiegészítettük, hogy az élvezeteket tovább fokozhassuk.


A presszó kávé frissen készült és a sütik, a fagyik elfogyasztásának finisében érkezett. Kértünk volna két pohár szódát is, de helyette ajánlottak egy kis üveg jó hideg ásványvizet két pohárral, ami a süteményekkel együtt érkezett, a felszolgáló megkérdezte, hogy kitöltse-e.


A teraszon fogyasztottunk, ahol volt árnyékos és kevésbé árnyékos asztal is bőven, kellemes, gondozott parkos részre kilátással.
Negatívumként talán annyit mondhatunk el, hogy a Romantika cukrászda árai a budapesti belvárosi erős középmezőnyébe tartoznak és hogy bankkártyával nem lehetett fizetni, de a számla, az összegek korrektek voltak és a csipetnyi kedvesség és a remek minőség miatt ezen könnyen átsiklottunk. (És közben ez is megoldódott, így a bankkártya sem lehet akadály! - Köszönjük a visszajelzést!)
A Romantika cukrászda Ráckevén az a hely, ahová szívesen visszatérünk és másoknak is jó szívvel ajánljuk!


A szerzőről:


Pakuts Tamás lassan 35 éve vesz részt aktívan a légiközlekedésben és a turizmusban, közel 20 éve pedig a szállodaiparban és a vendéglátásban is.


Vezetőként és tanácsadóként is több légitársaság működésére volt rálátása, ahogy szállodákéra, szállodaláncokéra és hajós társaságokéra is, ezek operatív működtetésében, válságkezelésében, fejlesztésében is sikeresen szerepet vállalva.


Jelenleg a világ számos országában van jelen kollégáival szakértőként, tanácsadóként, trénerként a szállodaiparban és a légiközlekedésben is, kollégáival számos új, nemzetközileg is figyelemre méltó projekt fejlesztésén munkálkodnak.

Ha szeretnéd, hogy a postafiókodban landoljanak bejegyzéseink, iratkozz fel itt!

1 553 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page