top of page
  • Pakuts Tamás

Reggelizz úgy mint egy király a győri A fűszeresben

Frissítve: 2021. jan. 5.A látogatás adta magát, az A fűszeres fölötti Baross Apartmanban szálltam meg Győr belvárosában (2020. június 3-5.) és így ez egy kellemes dupla (azaz két alkalmas) "árukapcsolás" lett.


Jó jel volt, hogy bizony a teraszon és bent az üzletben is teltházzal megy A fűszeres. A reggeli mint közösségteremtő és fenntartó műfaj Győrben is népszerű, ez az egyike a remek győri (nem csak) reggeliző helyeknek.


A kínálat bőséges, áttekinthető, ár-érték arányban is jónak számít, többek között péksütemények, hideg és melegszendvicsek, menü-kombinációk vannak a kínáltban. A hűtött vitrinben sütemények, édességek, desszertek, tejtermékek kéretik magukat.


A menük egy forró italt, frissen facsart narancslevet tartalmaznak a méretes reggeli étel vagy ételkombináció mellett. Én ébresztő shotként mindkét nap erő eszpresszót választottam. A italok az evőeszközökkel együtt, az ételek előtt érkeztek, így a kávé már hatott, a narancslé a cukorszintet beállította, így a reggeli élvezete királyi lehetett.


Egyik nap a Croque Madame, másnap a tojásos-kolbászos lecsó menüre szavaztam, mindkettő jó választásnak bizonyult.A Croque Madame klasszikus módon, sajttal, besamellel, jó minőségű sonkával toast-kenyérrel készült, ropogósra átsütve, szépen formázott tükörtojással a tetején. A kísérő jégsaláta csíkokra került egy kis üdítően savanyú mustáros öntet, az eredeti franciás ízvilágot a tányérra csempészve.
A kellemesen fűszeres tojásos-kolbászos lecsó is frissen készült, volt benne jóféle bacon, többféle kolbász és tojás is bőségesen.

A hagyma és a paprika jól átsült, mégsem pempősödtek szét a paradicsomtól.

Langyos, friss bagettel szolgálták fel.
A teltház ellenére is kellő figyelmet kaptak a vendégek, kisebb döccenők néha a leszedés tempójával akadtak.

A fűszeres terasza a Baross Gábor utca forgataga ellenére vagy éppen amiatt is hangulatos, az üzlet belsejének praktikus enteriőrje is vendégmarasztaló.


Szeretettel ajánljuk A fűszerest a helyi és a messzi vándoroknak is, biztosak vagyunk benne, hogy mindig jó és friss alapanyagokból készülnek a reggelik és más étkek is.A szerzőről:


Pakuts Tamás lassan 35 éve vesz részt aktívan a légiközlekedésben és a turizmusban, közel 20 éve pedig a szállodaiparban és a vendéglátásban is.


Vezetőként és tanácsadóként is több légitársaság működésére volt rálátása, ahogy szállodákéra, szállodaláncokéra és hajós társaságokéra is, ezek operatív működtetésében, válságkezelésében, fejlesztésében is sikeresen szerepet vállalva.


Jelenleg a világ számos országában van jelen kollégáival szakértőként, tanácsadóként, trénerként a szállodaiparban és a légiközlekedésben is, kollégáival számos új, nemzetközileg is figyelemre méltó projekt fejlesztésén munkálkodnak.

Ha szeretnéd, hogy a postafiókodban landoljanak bejegyzéseink, iratkozz fel itt!


1 171 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page