top of page
  • Méreg Attila

Egy bécsi, de magyar világutazó blogger, vlogger, youtuber

Frissítve: 2020. nov. 10.Kíváncsi ember vagyok. Az utazásaimmal magamról és a körülöttem lévő világról is egyre többet szeretnék megtudni. Nagy és színes ez a bolygó, bőven van rajta mit felfedezni! Így próbálom jobban megérteni saját magamat és más kultúrákat.


A főiskola után Ausztriában nagy hévvel vetettem bele a munkába magam, de a sok műszak ki is vette az erőmet. Valami véget ért, hogy valami új elkezdődhessen!? Fiatalként a színháznak köszönhetően jártam be Magyarországot és pár környező országot. Nem volt fontos az utazás, szerény családi helyzetben nőttem fel. Mikor már Ausztriában éltem, barátaimnak köszönhetően eljutottam életemben először "nyaralni" Norvégiába és ott elindult az érzés bennem: hogy ez jó, ez kell nekem! Kerestem hol tudnék lelkileg és fizikálisan feltöltődni a túlzásba vitt munka , a saját életem be szűkítés után, majd az El Camino meghívott magához.


Ezt az invitálást szívesen fogadtam el, úgy hogy a 900 kilométeres út nem is volt elég, rákövetező évben 5300 kilométeres 7 hónapig tartó, 7 országon át vezető zarándokutat tettem meg. Nagy hatással volt rám ez az időszaka az életemnek.Valóban elég az amit egy táskába bele tudsz pakolni. A komfort-zónából való kiszakadás után, a sok jót, amit kaptam az "Élet" nevezetű forgatókönyvírótól, vissza akartam rakni a közösbe. Így jutottam el önkénteskedni 9 hónapig Erdélybe. 2 hónapot segítettem Böjte Csabánál és 7 hónapot a Caritasnál töltöttem.


2017-ben fél év alatt megkerültem a földet, de azt már stoppal és repülővel tettem meg. Amikor ezeket a sorokat írom, két hetes Japán út után vagyok. Nem számolom az országokat, sose lehet ezt az izgalmas bolygót teljesen bebarangolni! 11 éve Ausztria a bázisom kisebb-nagyobb megszakításokkal, de ebben az országban is akad még mit felfedezni.


A 35 évem alatt sok mindent átéltem már, de a kalandok még várnak rám…és rátok is! Például 2020-ban elindítottam a "vállalkozásomat": a Világjárók Klubja Bécs eseménysorozatot. Ha javasolhatom ne 2020-ban vállalkozzatok, de ha már ezt dobta a gép, hozzuk ki belőle a legtöbbet... Ennek a gondolatmenetnek köszönhetően belevetettem magam a youtube-tartalom gyártásba magasabb fokozaton és így kerültem erre a honlapra is, hiszen a blogjaim csoport megálmodójával, Pakuts Tamással kétszer is együtt dolgoztam már a jelen helyzetnek "köszönhetően"!


Ha már utazni nem tudok (most éppen), akkor legalább az online térbe gyártok utazásokkal kapcsolatos tartalmakat is. Pakuts Tamással már kétszer is készítettem interjút. Először a Regiojet-nek a piacra való belépéséről beszélgettünk, majd a második alkalommal a repülés és a légitársaságok jövőjéről készítettünk adást. Most a jelen helyzetre akarok reagálni a csatornámon és Tamással, de más alanyaimmal is volt, van, és szerintem lesz is még témánk ebben a tematikában.


Kívánok mindenkinek: !Buen Camino!, ami annyit jelent: Jó utat!


A szerzőről:


Méreg Attila 5300 kilométert gyalogolt Budapestről egészen Fátimáig és tovább. Önkénteskedés Böjte Csabánál és a Caritasnál Erdélyben fél évig és a helyi nevezetességeket is meglátogatta. Fél éves világkörüli útján is próbálta még jobban felfedezni a világot stoppolással, kocsiban alvással, Couchsurf-fel, határok feszegetésével.

Jelenleg Bécsben él, ahol a Világjárók Klubja Bécs eseménysorozatot szervezi és a youtube csatornájára gyárt utazástól helyi érdekességeken át több témában tartalmat.


Nézz rá a munkásságára itt:


Youtube Instagram Facebook TikTok LinkedinHa szeretnéd, hogy a postafiókodban landoljanak bejegyzéseink, iratkozz fel itt!

3 827 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page